Massage nu ook met kat op schoot

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Het eerste kattencafé van Nederland, met binnenkort een Cat Lover Night. In West worden katten vertroeteld als teddyberen. Zo ook bij Cat Room Amsterdam, een verborgen plek voor een voetmassage met een kat op schoot.

Keek mijn tante Meta televisie, dan zat haar poedel Buffy naast haar op de bank – zijn kop omhoog, zijn rug recht. Was hij braaf, dan kreeg hij een kusje op zijn snoet. Tijdens het eten zat hij pal naast de eettafel. De geur van dat oude, winderige hondje met het aroma van de doorgekookte groente uit haar sajoer lodeh erdoor. Als ik er alleen maar aan denk, word ik bijna weer misselijk. Mijn vader had er geen goed woord voor over. “Dat dier mag alles. Hij is er altijd bij. Kom op, het is toch geen mens?” Mijn moeder en ik knikten, maar stiekem heb ik een zwak voor honden.

Drama queens
Daarentegen heb ik niets met katten; zo’n warm lijfje dat langs je benen schurkt, die sluwe, glurende ogen, dat aanstellerige gemiauw. Drama queens vind ik het. Je kunt er ook zo weinig mee. Er is geen kip die met z’n kat langs de branding struint of door het Westerpark loopt. Iemand beet me ooit toe dat het ‘álles’ over mij zegt dat ik niets met katten heb. Ze keek me daarbij aan alsof ik op een dag op zeker zou branden in de hel.

Cat Lover Night
Als ik in de buurt zo om me heen kijk, ben ik een van de weinige Westerlingen die moet vrezen voor het hellevuur; in West worden katten vertroeteld als teddyberen. Zo was er op 13 oktober een knuffelconcert in de huiskamer van woonzorgcentrum Overtoom. Bij het concert liepen zo’n tien levende katten en honden rond. Terwijl de bewoners naar de muziek luisterden, konden zij een dier op schoot nemen en aaien. In de Marco Polostraat zit een heus kattencafé, het eerste van Nederland: Kopjes. In ruil voor drie euro kun je er twee uur koffiedrinken met een van de acht katten die hier leven als vorsten. Je mag de katten aaien, maar waag het niet ze op te tillen. Fotograferen mag, mits je geen flits gebruikt. Op 26 oktober kun je er zelfs speeddaten tijdens de Cat Lover Night. Een tijdje geleden deed onze Resi er een potje kattenyoga.

Kattengadgets
Maar dat is nog lang niet alles op kattengebied: om de hoek bij restaurant Yam Yam in de Frederik Hendrikstraat kun je je namelijk dollen met katten en je daarna laten masseren, je vingers laten lakken of je wimpers laten doen. Bij Cat Room Amsterdam in de Eerste Hugo de Grootstraat heb je voor 15 euro al een voetmassage van 30 minuten, eventueel met een kat op schoot. Een klant kreeg hier de ‘best eye lashes extensions ever’. Kattenkopjes op je nagels? Nail art-voorbeelden te over. Drink of eet wat en snuffel tussen de kattengadgets uit Bali en Tokio. Een uniek zaakje op een verborgen plek.
https://www.facebook.com/catroomamsterdam2018/