West ontdekken en beleven tijdens 24H West

Hoogstins2024

Op zaterdag 27 oktober kunnen bewoners van West op ontdekkingstocht in hun eigen stadsdeel. Tijdens 24H West zijn er meer dan veertig activiteiten, van stadsduif plukken en kombucha maken tot een luisterwandeling, muzikale optredens en een rondleiding door het Food Center Amsterdam.

West is hot. Het programma van 24H West biedt je de kans om het stadsdeel beter te leren kennen. Begin je dag in alle rust in drijfsauna het IJsvogeltje, al dobberend op het water wordt de wereld om je heen wakker. Vervolgens leer je bij Kesbeke alles over het inleggen van de beroemde Amsterdamse uitjes en augurken. 

Fluistertuin

Ga mee met een luisterwandeling waarbij je geluidskunstenaars volgt op een spannende route langs de verborgen plekjes van West: de stad als symfonie. Of kies je voor de stilte van de fluistertuin? In het Erasmuspark speel je wilde spelletjes in de natuur en kun je stadsduif plukken of uilenballen uit elkaar halen. 

Appelmoes maken

Iets heel anders is de broedplaats Bouw in de Kolenkitbuurt, waar je je eigen pyjama kunt laten be-zeef-drukken. Trek gekregen? Doe mee met een workshop kombucha maken en ijsjes versieren, appelmoes maken of sluit aan bij een exclusieve rondleiding door het Food Center, dat normaal gesloten is voor publiek.  

Silent Sounds Rooftop Party

Bij Terrasmus in het Erasmuspark kun je ’s middags genieten van impressionistische popmuziek met tweelingzusjes en singer-songwriters All The King’s Daughters. Eindig je dag met een dansje bij de Silent Sounds Rooftop Party in Floor17, bij Wow Masquerade of in oosterse sferen bij Midnight Marrakesh. 

Dit is slechts een greep uit het bomvolle programma met meer dan veertig verschillende activiteiten. Bekijk het volledige programma op iamsterdam.nl/24h

De School, festivalhart van vroeg tot laat

Festivalhart De School in de Jan van Breemenstraat is het perfecte begin- en verzamelpunt voor een dag vol ontdekkingen. Hier vind je alle programma-informatie en gouden tips om je 24H West-dag tot een succes te maken. Overdag kun je rondkijken in de creatieve studio’s. Vanaf 18.00 uur geniet je bij de buren (Café DS) van het Nachtterras, een programma met muziek, cocktails en een geweldige barbecue. En bij het festivalhart kun je meedingen naar geweldige prijzen uit West.

Over 24H

24H is een initiatief van Amsterdam Marketing. Doel is om bewoners op een laagdrempelige manier te laten zien wat de stadsdelen te bieden hebben. 24H biedt een platform voor lokale ondernemers, bewoners en culturele instellingen. Het evenement trekt per editie circa achtduizend bezoekers.

iamsterdam.nl/24h