Medewerkers Pantar aan de slag voor Upperbloom

Medewerkers van Pantar en de oprichters van Upperbloom vierden woensdag de nieuwe samenwerking. (Foto Saffron Pape)
Hoogstins2024

Het Amsterdamse bedrijf Upperbloom gaat nauwer samenwerken met sociaal ontwikkelbedrijf Pantar. In de tuinderij aan de Seineweg in West gaan mensen met een (arbeids)beperking onder meer plantensets onderhouden en bestellingen klaarzetten. Ook komt er een leer-werktraject.

Upperbloom biedt een ‘slimme’ plantenservice voor buitenruimtes, van balkons en terrassen tot tuinen. Het bedrijf werkt met herbruikbare plantenbakken en maakt compost van planten aan het einde van hun levensduur. Upperbloom gaat nu intensiever samenwerken met Pantar en Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP). Bij Pantar worden al speciaal voor Upperbloom planten gekweekt. 

“Mijn eigen vader was schooldirecteur en liet de kantine daar runnen door een organisatie zoals Pantar”, aldus Tom van Ruitenbeek, medeoprichter van Upperbloom. Ik was zo onder de indruk van de positiviteit die dat gaf en hoe prettig deze mensen het vonden om mee te kunnen doen in de maatschappij. Hierdoor heb ik altijd als doel gehad om zo sociaal mogelijk te ondernemen. Als ieder bedrijf een beetje zijn best doen, is er voor iedereen plek in de samenleving.”

“Ik ben er trots op dat Pantar, het WSP en Upperbloom zorgen voor nieuwe banen met een leertraject”, aldus wethouder sociale zaken Rutger Groot Wassink. “Op deze manier creëren we meer banen voor kwetsbare Amsterdammers, die hierdoor een beter toekomstperspectief krijgen.”

DeWestkrant