3 Wijzen uit Oost nemen Bar Mick over

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Op 29 januari was het afscheidsfeest van Bar Mick, een uiterst geliefd café-restaurant in de Spaarndammerstraat. De zaak stond onder meer bekend om zijn rendang en was acht jaar een plek waar de hele buurt samenkwam. Op 1 februari droeg Marijke van der Hoek haar ‘kindje’ over aan een nieuwe ondernemer. Inmiddels is bekend wie de kersverse eigenaar is: 3WO Horecagroep, het driemanschap van Riad Farhat, Jason Berg en Piet van der Graaf.
Deze 3 Wijzen uit Oost kunnen een ketting rijgen van alle zaken – pardon ‘horecaconcepten’ – die ze in Amsterdam hebben. Met de nieuwe aanwinst meegerekend zijn dat er 26, waarvan 8 in West, waaronder Ramona, Pacific, Karavaan, De Neef van West en De Biertuin West.
Op het hoofdkantoor broeden ze momenteel op het nieuwste concept. Hoe het eruit komt te zien, wordt nog even stilgehouden. “In ieder geval wordt het geen Biertuin”, zegt een medewerker. Wanneer deze ‘niet-Biertuin’ opengaat? Ook dat is nog onduidelijk.
Afgaande op de eerdere zaken van 3WO heb ik zo het idee dat de nieuwe Bar Mick zich vooral gaat richten op twintigers en dertigers. Dikke kans dat op de kaart gerechten van over de hele wereld komen en dat er wordt gewerkt met pure, lokale ingrediënten. Groenten zullen domineren. Vlees zal geen taboe zijn, maar er zullen ook legio vegan opties zijn.
Hopelijk zullen de prijzen redelijk zijn én wordt het er minstens zo gezellig (en laagdrempelig) als het bij de oude Bar Mick acht jaar lang was!