Mimosa-feestjes in de iglo’s van Bar Kantoor

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Op de Noordpool én in het Westerpark kun je eten in een iglo. De Amsterdamse iglo’s staan op het terras bij Bar Kantoor. Je kunt er terecht voor een Mimosa Breakfast of een andere Iglo Experience.

Eerder schreef ik al hoe fijn het is om te ontbijten op het terras van Bar Kantoor. Heb je het idee dat je dit nu wel kan shaken, dan heb je het mis. De eigenaren hebben namelijk iets bedacht waardoor je zelfs met grijs, nat en koud weer comfortabel buiten kan zitten. Tot en met 7 maart 2022 is er op hun terras ruimte voor drie iglo’s met heaters voor de warmte, plus plantjes, kussentjes en andere frutsels voor de gezelligheid. Elke ‘huiskamer’ heeft een tafel met ‘heerlijke loungestoelen om in weg te zakken’. Omdat de iglo’s doorzichtig zijn, heb je ook nog eens een front row view op de actie in het Westerpark.

Mimosa Breakfast
Vanaf twee tot maximaal zes personen kun je een iglo reserveren en kiezen uit een van de drie Iglo Experiences: een Mimosa Breakfast, Festive Iglo Lunch of Private Iglo Diner. Een ontbijtje in een iglo kost je 29 euro per persoon. Je krijgt dan onder meer croissantjes, brood, jam, gegrilde groenten, hummus, baba ganoush, jus d’orange, onbeperkt koffie of thee en een mimosa per persoon. Je hebt de iglo dan 2,5 uur voor jezelf. Per persoon moet je een aanbetaling van 10 euro doen.

Guilty pleasures
Zowel bij de lunch als bij het diner krijg je een driegangenmenu met voorgerechten om te delen en een hoofdgerecht en dessert naar keuze. Je kunt dan kiezen uit de nieuwe kaart die naar verluidt ‘groener’ is dan voorheen. Zo staat er een auberschnitzel met hangop, granaatappel, pijnboompitten en een kruidensalade op het menu en bijvoorbeeld kentucky fried shallots met spinazie, hangop en sesam. Wie vlees of vis wil, moet kijken bij de ‘guilty pleasures’. Daar vind je onder meer een halve gebraden kip van het spit met komkommerrelish en kabeljauwfilet met tomaat, olijven en kappertjes.