Dansend de ochtend beginnen in Nieuw-West

Beeld: Bas de Brouwer
Hoogstins2024

De dansers van ICK Dans Amsterdam staan te popelen om ein-de-lijk buurtgenoten te kunnen ontvangen in hun Space for Dance Art in Nieuw-West. Daarom bieden ze een gratis dansworkshop aan: ‘Break the Morning’.

Volgens de website is ICK Dans Amsterdam een ‘spraakmakend platform voor hedendaagse dans’. De groep is onder meer bekend als het huisgezelschap van het Meervaart Theater. De dansers zaten eerst in het Talentenhuis in de buurt van het Osdorpplein, maar zijn inmiddels verhuisd naar Westbeat aan de Rijnlandlaan, in de buurt van Station Lelylaan. In dat pand in Nieuw-West hebben ze een workshopruimte, repetitiestudio en presentatieruimte.

Eigen ruimte
In september 2021 ging hun eigen plek, Space for Dance Art, officieel open. Nu ze helemaal gesetteld zijn én de coronamaatregelen zijn versoepeld, kunnen ze weer echt mensen ontvangen in hun eigen ruimte. Omdat de dansers ‘heel graag’ buurtgenoten willen ontvangen, zullen ze op dinsdag 15 februari en donderdag 17 februari gratis  dansworkshops geven: de ‘Break the Morning DS/DM Classes’.

Vloeiende bewegingen
Tijdens deze lessen ‘ontdek je de gevoeligheid voor de mogelijkheden die uit je lichaam voortkomen’. Je doorloopt dan gedurende een uur ‘meerdere oefeningen van ademhalen tot springen, die in elkaar overvloeien dankzij energieke en stimulerende muziek’. De lessen starten om 8.00 uur. Vooraf moet je je wel aanmelden. Zowel mensen uit Nieuw-West als West zijn welkom. Wil je na de eerste gratis les doorgaan, dan betaal je 5 euro per keer.

DeWestkrant