Werken? Eerst een ontbijtje op het terras!

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Met een drukke werkdag voor de boeg, is een ontspannen start geen overbodige luxe. Wat dacht je van een ontbijt buiten de deur? Bij Bar Kantoor kun je al vanaf 7.00 uur terecht op het terras.

Op het terras van Bar Kantoor zit je front row bij de actie in het Westerpark. Puffende hardlopers, baasjes die hun honden in toom proberen te houden, uitslovers die staan te bootcampen. Spaans, Frans en Engels zoemt er om je heen. Niet zo gek als je bedenkt dat dit terras bij het Conscious hoort, en dat toeristen dit hotel langzaam maar zeker weer weten te vinden.

Goddelijke geur
We waren er afgelopen zaterdag om 10.00 uur, maar we hadden er ook al om 7.00 uur kunnen zitten. Ideaal eigenlijk, om rond die tijd daar te ontbijten in plaats van thuis; hoe ons huis er uitziet, kunnen we inmiddels wel uittekenen. De ontbijtkaart van Bar Kantoor is beknopt, hoewel er flink wat lekkers op staat. De pannenkoeken met banaan en ahornsiroop zou ik wel elke dag kunnen eten (10 euro). Maar sinds ik de dag daarvoor al aan de pasta der pasta’s had gezeten, de penne alla Siciliana van Yam Yam, hield ik me in en bestelde ik de yoghurt met rozijnen, cacao nibs, appel en amandel (8 euro). Mijn tafelgenoot pakte het wat steviger aan; in no time was ik omringd door de goddelijke geur van een uitsmijter met ham. Een beetje eten, koffie lurken, slap ouwehoeren en ondertussen zonder schroom de voyeur uithangen. Zó zou ik elke dag wel kunnen beginnen.

Sticky Fingers’ organic brownie box
Extra leuk waren de stralende gezichten van het personeel: eindelijk weer flink wat actie in de tent.  Ik weet niet hoe het bij jullie zat, maar ik vond het sowieso een heel blij weekend. Knettergoed weer, volle terrassen, versoepelingen in het zicht. Het langverwachte licht aan het eind van de tunnel, óók voor ondernemers. Je elke keer weer aanpassen aan de laatste ontwikkelingen, steeds weer iets bedenken om klanten te prikkelen. Ga er maar aan staan.  Bij Bar Kantoor zag ik overigens een poster hangen van Sticky Fingers, de bakkerij van het zusterhotel bij het Vondelpark. Je kunt daar nu een complete high tea bestellen en ophalen. Ook kun je per post een organic brownie box laten komen: 2x chocolat, 2x blondie, 2x red velvet. Leuk cadeau om te vieren dat het post-lockdown tijdperk nadert!

 

 

DeWestkrant