‘Momentje voor mezelf’

(foto: Mildred Theunisz)
Hoogstins2024

Martijn: “Ik ga even een sigaretje roken zeg ik dan; ik merk dat dit vooral een aanleiding voor me is om me even terug te trekken uit gezelschap. Begrijp me niet verkeerd, ik ga heel graag met mensen om. Ik houd van contact met anderen. Ik sta al tien jaar lang vier avonden per week achter de bar en ik vind het geweldig om sfeer te maken. Maar dan heb je ook wel eens een moment voor jezelf nodig.

De laatste tijd denk ik juist op die momenten veel na over wat ik verder wil gaan doen. Wat wil ik nou als ‘echte-grote-mensen-baan’. Tien jaar horeca is gewoon zwaar en er zit verder ook niet zo veel groei in. Ik ben ooit aan de Pabo begonnen maar niet afgemaakt, omdat ik voor de klas staan niet zag zitten. Toch
kriebelt het; ik zou graag met kinderen aan de slag gaan. Kinderen begeleiden die op de middelbare school niet zo goed in hun vel zitten.
Dat is nu mijn plan. Ik zal dan wel een opleiding moeten doen en ik ben geen studiebol. Maar ik ga er voor.”