Wesley: ‘Creatief puzzelen met taal’ 

’’Ik vind het heerlijk om te creëren met taal. Het begint vaak met een zin of ingeving die blijft hangen. Je hebt het gevoel dat je er iets mee moet doen. Voor mij is het een puzzel waarin alle stukjes in elkaar passen: ritme, toon, lengte en inhoud.

Schrijven deed ik van jongs af aan, maar altijd naast school, studie en werk. Misschien durfde ik niet te denken dat ik het zou kunnen. Of dat iemand het interessant zou vinden. Ik kwam op het idee om gedichten te maken die één hele dag beschrijven. Mensen werden enthousiast en vonden mijn gedichten goed. In zeven jaar groeide dat uit tot het project The Wake-up met muziek, fotografie, een boek en een tentoonstelling. Door het project werd ik ook gevraagd voor optredens als spoken-word artiest.

Inmiddels was ik gestopt met mijn studie en werkte ik als barista en manager. Ik vind het heerlijk om goede koffie te maken en een gezellige sfeer neer te zetten – dat is dan weer mijn hotelschoolachtergrond. Maar vooral gaf dit werk me voldoende tijd om uit te zoeken hoe ik verder wilde. Geen full-time artiest maar als copywriter ben ik elke dag bezig met schrijven. Creatief puzzelen met taal.’’