4x filmpje pakken en hapje scoren in West

Filmhallen | De Westkrant
Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Zelfs voor de bioscoop hoef je niet naar het centrum. Wij Westerlingen hebben werkelijk álles binnen handbereik.

De Filmhallen
Met negen zalen is dit een van de grotere bioscopen in de stad. Dé plek voor de betere Hollywood-films en arthouse-films plus documentaires uit de hele wereld. Loop je over de drempel van deze filmtempel in de Hannie Dankbaarpassage, dan beland je tussen de stalletjes van de Foodhallen en kan het Grote Schransen beginnen: dim sum, hotdogs, taco’s, taartjes, chicken tikka, soft shell crab op een gestoomd broodje et cetera, et cetera.
https://www.filmhallen.nl
http://foodhallen.nl/standhouders/

Filmhuis Cavia
Dit filmhuis draait al meer dan dertig jaar bijzondere films op een speciale locatie in Amsterdam: het oude Prinses Beatrix Schippersinternaat tussen de Van Hall- en De Kempenaerstraat, waar de bioscoop kunstenaars en een kickboksschool als buren heeft. Het internationale aanbod verrast altijd en is spotgoedkoop (5 euro per film). Kaartjes en drankjes kun je ook betalen in bitcoins. Heb je trek, dan moet je oversteken. Bijvoorbeeld naar De Buurman, de ‘blijste’ snackbar van de straat. Check de zelfgemaakte kroketten!
http://filmhuiscavia.nl
https://www.facebook.com/debuurmanamsterdam

Het Ketelhuis
Voor de nieuwste Nederlandse films en documentaires moet je in dit filmhuis op het Westergasterrein zijn. Ook voor vergelijkbare producties van Europese komaf, trouwens. Het Ketelhuis is ook gespecialiseerd in de betere jeugd- en familiefilm, veelal Nederlands gesproken. Je kunt er lunchen met tosti’s, broodjes en soep en dineren met stoofpotjes, visgerechten of (groente)curry’s. Bovendien zijn er vanaf 12.00 uur bitterballen, vlammetjes en andere borrelhappen te koop.
https://www.ketelhuis.nl

LAB 111
Filmhuis in de Arie Biemondstraat, in het pand waar ooit een pathologisch anatomisch laboratorium zat. Op het programma staan documentaires en niet-commerciële films uit de hele wereld. Soms wordt een film gekoppeld aan een maaltijd in het inpandige restaurant Strangelove. In deze halve balzaal met kunst aan de muren kun je zaterdag en zondag brunchen met pancakes en eggs benedict en borrelen met gefrituurde spiering en Spaanse gehaktballetjes. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je er dineren met pasta, vlees- of visschotels dan wel groentegerechten.
https://www.lab111.nl/#!/strangelove

DeWestkrant