Myron geeft wéér 200 maaltijden weg

En roept andere ondernemers op om ook te delen

Gianni da Costa en Myron Linger (rechts).
Hoogstins2024

Heel West kent Myron Linger als de eigenaar van Mybroodje en MyCorner in de J.P. Heijestraat. Minder bekend is dat hij zich inzet voor mensen die minder bevoorrecht zijn dan hij.

Op vrijdag 31 mei rijdt Myron Linger weer naar het Diaconaal Centrum in Oost om 200 maaltijden, inclusief flesjes water, te schenken. ‘Een gebaar van solidariteit en medeleven’, noemt hij dit. Bij de ontmoetingsplek in de Javastraat wacht Gianni da Costa hem op om de donatie in ontvangst te nemen.

Schrijflab
De eigenaar van MyBroodje en MyCorner in de J.P. Heijestraat en Gianni kennen elkaar al langer. Ikzelf ken Gianni ook een beetje. Ik heb hem ooit ontmoet bij een van zijn projecten: het Schrijflab voor kinderen van ongedocumenteerde Braziliaanse kinderen. Een man met een hart van goud, net als Myron. De mannen vinden elkaar in hun streven om iets te doen voor mensen die minder bevoorrecht zijn dan zij.

Stap verder
Kort na hun eerste ontmoeting besloten Myron en Gianni samen kleding in te zamelen voor mensen met weinig geld. Op 16 februari besloot Myron een stap verder te gaan en gaf hij 200 maaltijden, inclusief flesjes water, gratis weg. Op 31 mei gaat Myron voor de tweede keer mensen blij maken, en daar houdt het niet bij op. “Ik wil dit elke maand of om de twee maanden gaan doen.”

Betere wereld
Myron vindt het ‘ongelooflijk’ dat in een rijk land als Nederland mensen naar de voedselbank moeten gaan omdat ze anders niets te eten hebben. “We leven in een tijd waar velen een hand uitsteken om geholpen te worden. Ik wil mijn hand uitsteken naar een hand in nood.” Zijn hulp ziet hij als een manier om de wereld een beetje beter te maken. De maaltijden die hij weggeeft bereidt hij zelf. “Ik zit al 11 jaar in het vak en kook nog steeds vol liefde en passie.”

Empathie
De ondernemer omschrijft zichzelf als een ‘positief, gemotiveerd en behulpzaam persoon’. In zijn ideale maatschappij hebben mensen meer empathie voor elkaar én kijken ze meer naar elkaar om. “Heb je geld, dan moet  je iets terug doen: je moet delen. Ik roep andere ondernemers om ook te delen. Op die manier voelen meer mensen zich gezien en gehoord en wordt de wereld een mooiere plek voor iedereen.”