Myrons nieuwste zaak draait om Surinaams comfort food

Horecaondernemer breidt uit in J.P. Heijestraat

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Trek in een kippenbout met witte nasi en sopropo? Of snak je naar een Javaanse kippensoep? Bij My Corner, Myrons nieuwste zaak in Oud-West, vind je het allebei. Patricia ging er langs.

Sinds een maand heeft Myron twee zaken in de J.P. Heijestraat. Hij had al My Broodje op nummer 98 en heeft er nu een eetcafé en restaurant bij: My Corner op nummer 94H. Dat hij dit restaurant zou openen, kondigden we aan in dit artikel. De ondernemer houdt zijn aanbod strikt gescheiden. Voor belegde Surinaamse puntjes moet je bij My Broodje zijn. Voor Surinaamse maaltijden is My ‘Hoekje’ je plek. 

Funtioneel interieur
Het kersverse restaurant zit in het pand waar ooit pizzeria Piom Bino zat. De zwart-wit-grijze zaak is functioneel ingericht: tafels, stoelen, een toonbank. De planten in de ananasvormige potjes zorgen voor een kleuraccent. Romantisch kun je de zaak niet noemen. Behalve als je héél verliefd bent en alles door een roze bril ziet. My Corner leent zich het best voor een no-nonsense etentje onder vrienden met comfort food uit de Surinaamse keuken. Afhalen of laten bezorgen kan trouwens ook. Via een luik bij de keuken geeft de kokkin de een na de andere maaltijd aan.

Formule
De formule van My Corner is simpel. In drie stappen stel je er een maaltijd samen. Wat wordt je basis? Je kunt kiezen uit witte rijst (7,50 euro), bami, witte of bruine nasi. Bepaal vervolgens je topping, zoals een kippenbout (5 euro) of tempeh. Verdiep je daarna in de groenten. Er staan snijbonen (3 euro) en Surinaamse groenten als kousenband, antroewa, sopropo en tayerblad op de kaart. Selecteer erop los, zou ik zeggen.

Javaanse kippensoep
Zelf ga ik naar huis met de Javaanse kippensoep die bij ons thuis vaak op tafel stond. Myron verkoopt de saoto in drie soorten: met kipfilet (en ei), zonder kipfilet (maar met ei) en zonder kipfilet of ei. Die laatste versie staat bij hem te boek als vegan saoto. Thuis proef ik dat de saoto met kipfilet en ei minder kruidig is dan ik gewend ben. Zo strooide mijn Indische moeder net wat rijkelijker met citroengras en laos. Thuis aten wij de soep meestal met sambal oelek. Stiekem vind ik de stroperige ketjap sambal die Myron erbij serveert lekkerder en spannender.

Gehaktbal
Net als veel andere Surinaamse restaurants in de stad werkt My Corner met daggerechten. Op de dag dat ik er ben, is dat tjauw min met kip uit de oven. Een andere verleidelijke dagspecialiteit is witte rijst met een gehaktbal. Benieuwd of die net zo lekker is als de sappige gehaktbal van ‘powerhouse’ Shirley, de eigenares en kokkin van Meo’s Colosseum om de hoek!

Interieur My Corner. (Foto Patricia Jacob).