Nieuwe muurschildering in Bos en Lommer

De schildering Collectivism vs individualism in de Sara Burgerhartstaat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De nieuwe muurschildering aan de Sara Burgerhartstraat in Bos en Lommer wordt zaterdag 12 november opgeleverd. Het werk van kunstenaar Munir de Vries met de titel Collectivism vs individualism beeldt een soort reus uit, opgebouwd uit verschillende mensen. Verbinding met de ander, daar draait het volgens De Vries om.

De feestelijke oplevering van de laatste schildering van het streetartproject Muren van West begint zaterdag om 16 uur, bij de Lidl aan de Sara Burgerhartstraat. Het project Muren van West startte in 2020 op de Bos en Lommerweg. Kunstenaars laten zich inspireren door verhalen die in de buurt leven.

In de audiotour die bij Muren van West hoort, vertelt een vrouw die werkt bij moskee Badr over de brand vorig jaar in de naastgelegen studentenflat, na vermoedelijke brandstichting gericht tegen regenboogvlaggen. 

Gevluchte bewoners werden ’s ochtends in alle vroegte opgevangen in de moskee. Het kunstwerk laat volgens haar goed zien hoe mensen verbonden zijn. Het is mogelijk om een wandeling te maken langs deze en alle andere Muren van West, met uitleg via de audiotour.