Bij Lupe (voorheen Eetcafé Landlust) draait het om Mexicaanse klassiekers

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Met de komst van Lupe heeft Bos en Lommer er weer een Mexicaans restaurant bij. Je drinkt er Hibiscus Margarita’s en eet tortilla’s met slow cooked pork.

Eetcafé Landlust aan de Willem de Zwijgerlaan werd gerund door een enthousiast
stel dat met veel liefde Nederlandse en Marokkaanse smaken combineerde. Maar onlangs meldde een lezer dat er nu een andere eigenaar in het pand zit en dat de zaak een nieuwe naam heeft: Lupe. Sinds twee weken draait het er om ‘authentic Mexican food to share’.

Los Pilones
Voor eigenaar Juan is het zijn tweede zaak. In de Kerkstraat heeft hij al sinds 2001 Los Pilones, een Mexicaanse cantina. Dat hij geen groentje is, kun je aflezen aan de reviews. Ondanks dat Lupe pas open is, draait de keuken al als een tierelier. Iemand noemt het eten ‘insanely good’ en heeft er binnen een week al vier keer gegeten.  Een ander vindt Lupe ‘een amazing addition to the neighborhood that lacks good restaurants’. (Daarbij doet ze de buurt, BoLo, te kort. Iets verderop zit bijvoorbeeld het uitstekende No Man’s Art Gallery & Bar, waar onder meer de roti kip hemels is.)

Ceviche
De een looft de Hibiscus Margarita van Lupe, de ander de chicken taquitos. Iedereen is blij dat er veel vega(n)-opties zijn. De kaart is lekker overzichtelijk en barst van de Mexicaanse klassiekers. Behalve knapperige tortilla rolletjes (taquitos) met kip, salsa en sour cream, staan er tostadas met gemarineerde rauwe tonijn of met kool, wortel en vegan kaas op (8,50). Ceviche van kabeljauw is er ook, net als taco’s met verschillende toppings; pittige garnalen, flinters slow cooked pork met koriander en spicy red onions (9,50 euro). Als dessert is er één optie: cake van pure chocolade uit eigen keuken.

Nacho-diner
Als ik langsloop, zie ik verschillende ouders met kinderen. Ik kan me voorstellen dat kids zich er senang voelen. Alleen al van het dessert gaan ze waarschijnlijk kwijlen, en daarbij: hoe cool is het om te dineren met chips, van die nacho’s, die je kunt dippen in guacamole, sour cream en méér? Met Lupe heeft Bos en Lommer er weer een Mexicaans restaurant bij. Verderop, aan de Hoofdweg, zit immers al Mas Mais. Mexicaans eten is hot. Wil je weten waarom, hang dit weekend dan de Marco Polo uit en ga op ontdekkingstocht.

Foto Patricia Jacob