Wedstrijden Oranje kijken? Niet bij Checkpoint Charlie 

Checkpoint Charlie. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Over precies een week begint het WK voetbal in Qatar. Veel horecazaken zetten een scherm neer voor de wedstrijden van Oranje, maar niet Checkpoint Charlie in de Staatsliedenbuurt. 

“Er is in onze ogen van alles mis met dit toernooi, van 6500 dode gastarbeiders sinds de toewijzing, tot de beslissing om het dan maar in de winter te doen, want Qatar moest en zou de host zijn”, zo meldt de kroeg op Facebook. “Wees een heel klein radertje dat het vertikt om zich voor een corrupt karretje te laten spannen.”

Checkpoint Charlie stelt begrip te hebben voor kroegen die de wedstrijden wèl op scherm tonen -en zo extra omzet halen- maar wil zelf niet meedoen. “Het voelt niet goed.” 

De horecazaak kijkt nog of het ‘iets anders’ gaat organiseren op de dagen dat Nederland speelt. Misschien wordt het dan toch druk: het bericht op Facebook kreeg bijna vierhonderd likes. “Boek maar een leuk bandje, tijdens voetbal wordt er toch niet over geluidsoverlast geklaagd”, suggereert iemand. 

Westerunie doneert aan Amnesty
Westerunie op Westergas toont de wedstrijden van Oranje wel op een groot scherm. De toegangsprijs van 5 euro gaat volledig naar Amnesty International, dat de FIFA en Qatar oproept om een compensatiefonds op te zetten voor de arbeidsmigranten en hun families.