Checkpoint Charlie door crisis in de schulden en start crowdfunding

Checkpoint Charlie op Koningsdag 2018 (foto: Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het populaire café Checkpoint Charlie aan de Nassaukade is een crowdfunding gestart omdat het vreest de zomer niet te overleven. Inmiddels heeft het café een schuld opgebouwd van € 15.000.
De heropening op 1 juni gaat betekenen dat er 25 man binnen en 30 man buiten zouden kunnen zitten op het terras. Dat is niet genoeg om het café rendabel te houden. In de woorden van Checkpoint Charlie: “Voor ons betekent het dat het de hele week maandag blijft”. Dat is nauwelijks of niet genoeg om de boel draaiende te houden, aldus het café op de crowdfunding-pagina.
De mensen achter het café geven toe dat ze zich een tijdlang groot hebben gehouden. ‘Uit trots, wellicht, maar ook omdat we nog wat reserves hadden. Enfin, niet meer dus, alles wat we hadden opgebouwd is verdampt.’
Vaste klanten en andere sympathisanten kunnen een bedrag doneren, of alvast een voorschot nemen op hun toekomstige drankrekening. Het streefbedrag van de crowdfunding op de site crowdaboutnow kan de schuld dekken. En mocht er meer binnenkomen, dan gaat het geld naar nieuwe toiletten, belooft het café. Binnen een dag is er al een bedrag van bijna € 5000 opgehaald.
Checkpoint Charlie ging vijf jaar geleden op Koningsdag open. De eigenaren kregen toentertijd het geld voor de opening ook bij elkaar via crowdfunding.

DeWestkrant