Abbey in BoLo kijkt vast vooruit: ‘Een superterras in een groene oase’

(beeld: Abbey)
Hoogstins2024

Als de terrassen weer open mogen, wil de eigenaar van Abbey in BoLo zijn gasten er pico bello bij laten zitten. Om die reden is hij een crowdfundingsactie gestart om ‘het leukste terras van Amsterdam-West’ te realiseren.

Restaurant en café Abbey aan de Admiraal de Ruijterweg is niet meer weg te denken uit BoLo. Zoals ik eerder schreef, is het een zaak ‘waar gezelligheid geen tijd kent en de hele buurt aanschuift’. Net als voor alle horecaondernemers is het ook voor Abbey een lastige tijd. “Maar”, zegt eigenaar Roy, “we moeten natuurlijk ook vooruitkijken en investeren.” Om die reden is hij op 30 maart een crowdfundingsactie gestart. Op die manier wil hij minimaal 30.000 euro binnenhalen om het terras helemaal op te knappen. “Het moet het leukste terras van Amsterdam-West worden”, legt hij uit. “Vorig jaar hebben we een mooi terrasseizoen gehad. We zien kansen om nog meer gasten gelukkig te maken met ons nieuwe terras.”

Terras overkappen
Bij dat nieuwe terras heeft hij een ‘pittoresk terras ergens in Italië’ voor ogen, maar dan wèl ‘met een vleugje van het stoere karakter van Abbey’. “Door onze fotogenieke ligging naast de Boomkerk heerst er al een heerlijk ontspannen sfeer, maar wij willen de ervaring van onze gasten nog beter maken.” Zo wil hij graag het hele terras overkappen, zodat gasten er in alle weersomstandigheden comfortabel bij zitten. In zijn visie hoort een kruidentuin er ook bij. Net als veel planten en (olijf)bomen. Een oase van groen midden in de stad is het idee. “Op die manier kunnen onze buren zonder tuin alsnog de natuur op zoeken.” Verder wil hij de verouderde meubels van het huidige terras vervangen door nieuwe. Je kunt Abbey helpen door een ticket te kopen voor de exclusieve opening van het terras, een donatie of door een lening af te sluiten. Meer over de actie vindt je hier.

 

DeWestkrant