Boótoe in Westerpark opent funky delicatessenzaak

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Boótoe zit geen moment stil. Sinds 9 mei heeft dit Caribische restaurant een zaak waar je taartjes van patissier Waldo en pasta van Holy Ravioli kunt kopen.

De ondernemers rond het Van Limburg Stirumplein bij mij om de hoek vinden zichzelf nu steeds opnieuw uit. Met Pasen bestelde ik een brunchbox bij Fijnkost. Kort daarna maakte Piet de Gruyter een comeback en toverde hij onder meer koffie, pastéis de nata en een borreltas uit zijn hoed. Maar de allereerste zaak die zich na de lockdown weer op het plein liet zien, was toch echt Boótoe. In no time hadden ze een bar in elkaar gezet waar ze koffie, frisdrank en lekkers als jerk chicken en spicy lime chicken gingen verkopen.

Taartjes van patissier Waldo
Sinds 9 mei heeft deze Caribische BBQ-bar weer iets nieuws: een winkel met ingrediënten voor een BBQ met alles erop en eraan. Je kunt er voorgegaard BBQ-vlees kopen, sauzen, zakken kolen en wegwerpbarbecues. Daarnaast hebben ze er ingevroren taartjes van patissier en chocolade-expert Waldo uit het centrum. De razend enthousiaste medewerker die ons rondleidt – “Alles wat je hier ziet, lust ik” – vertelt ons welk taartje we niet mogen missen: “Het chocoladetaartje met pecannoten heb ik koud, warm én lauwwarm gegeten. Ik kan je vertellen dat iedere versie net even anders was, maar dat het taartje áltijd lekker was.”

Ravioli van Holy Ravioli
Ook vind je er plakjes ragfijne Spaanse kwaliteitsham en schapenkaas (manchego). Duik je in een van de diepvrieskisten, dan stuit je op pakken met rendangbitterballen en ravioli van het gruwelijk goede Holy Ravioli. Dat deze pasta, inclusief bijpassende sauzen, hier wordt verkocht is niet zo vreemd. Kevin, een van de eigenaren van Boótoe, is chef-kok van Holy Ravioli. Voor bij het eten heeft Boótoe verschillende bieren in het schap en flessen rode en witte wijn. De drank waar Boótoe in is gespecialiseerd, rum, mag hier helaas niet worden verkocht. Daar is het alcoholpercentage te hoog voor. Nog even geduld, dus. Voordat je het weet, kun je weer aan een rumcocktail lurken op het terras!