Piet de Gruyter is back met borreltas (en speciale cocktail)

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

De lieveling van de Staatsliedenbuurt laat zich sinds kort weer zien. Piet de Gruyter schenkt koffie, sapjes en elke zondag een Covid Mary. Ook heeft hij een speciale borreltas samengesteld.

Toen de coronacrisis begon, besloot het team van Piet de Gruyter aan het Van Limburg Stirumplein het interieur van het geliefde café-restaurant op te knappen. Tijdens deze verplichte time-out konden eigenaren Maarten, Florian en Allard de situatie aankijken en beslissen hoe ze daarop zouden inspelen. Terwijl in de buurt het een na het andere restaurant afhaal- en bezorgdiensten ontwikkelde, hield Piet zich gedeisd. Maar sinds 11 april laat hij weer van zich horen en is Piet weer de koning van het plein.

Stempelkaart
Zijn comeback werd ingeluid met een bar waar je koffie, sapjes en pastéis de nata kunt afhalen. Inmiddels heeft Piet ook een stempelkaart gelanceerd. Voor iedere kop koffie (of thee) krijg je één stempel. Is de kaart na tien stempels vol, dan trakteert hij op het elfde kopje. Tot voor kort kon je nog gewoon op een van de houten banken op het terras zitten, maar inmiddels zijn die er in overleg met handhavers afgeschroefd. Drinken terwijl je staat dus, met gepaste afstand van elkaar, in het park of ‘gewoon’ thuis.

Piets Bunker Beats
Op 16 april kwam hij weer met iets nieuws: de borreltas. “Elke week een nieuw pakket met huisgemaakte borrelhappen om je voor even bij Piet op het terras te wanen.” Wat je zoal krijgt? Paté de campagne met mosterd en cornichons, hummus met gerookte paprika en olijfolie, Portugese sardines met pickles en zuurdesembrood van Van Menno, bijvoorbeeld. Tip: blijf in de sfeer en luister op Spotify naar Piets Bunker Beats. Je kunt de tas voor 19,50 euro bestellen. Ophalen kan van vrijdag tot en met zondag tussen 13:00 en 16:00 uur. Aan de bar kun je dan meteen wijn of bier inslaan.

Vertrouwde gezichten
Op zondag 26 april besloot Piet de zondag te bombarderen tot Bloody Sunday, compleet met een Covid Mary en loaded nacho’s bij je cocktail. Dikke kans dat het aanbod nog wordt uitgebreid. De eigenaren checken momenteel via social media waar klanten trek in hebben. De omelet met confit de canard, de papadum met tonijn, de vegaburger, of…? Ik lust het allemaal en ben blij dat de zaak weer een beetje open is. Reuring, vertrouwde gezichten. Er komen betere tijden aan! Ik ben lang niet de enige buurtbewoner die er al is geweest. De een na de andere stamgast heeft er al iets afgehaald en een praatje gemaakt. Precies dát is de reden van de comeback. Natuurlijk moet er geld worden verdiend, maar bovenal wil Piet er zijn voor de buurt. “Je merkt echt dat de buurt behoefte heeft aan contact”, zegt een medewerker. “Ze misten hun vaste adres.”
https://www.facebook.com/pietdegruyter/

P.S. Benieuwd wat andere horecazaken in West doen? Check deze lijst van afhaal-en bezorgadressen en dit overzicht van quarantainepakketten.

DeWestkrant