Mogelijk biologische themamarkt op Ten Katemarkt

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De gemeente wil een proef met themamarkten op de Ten Katemarkt. Een deel van de Ten Katestraat kan dan bijvoorbeeld worden ingericht als biologische markt of ambachtsmarkt. Ook moet er ruimte komen voor initiatieven uit de buurt. Het is een van de plannen om de Ten Katemarkt aantrekkelijker te maken. 

De bezettingsgraad is afgelopen jaar gedaald van 61 procent naar 56 procent, schrijft dagelijks bestuurder Melanie van der Horst in een memo aan de stadsdeelcommissie West. Op dit ogenblik zijn er overigens nog minder kraamhouders als gevolg van de anti-coronamaatregelen. Tijdelijk zijn alleen nog kramen met voedsel toegestaan. 

De markt is volgens Van der Horst al op de goede weg met recente vernieuwingen, zoals een ophaalpunt voor boodschappen die kunnen worden besteld via de app van Local Heroes. Ook is er een pilot gestart met kleine voedselwagens op een zogeheten Food Court. Maar er is volgens Van der Horst meer nodig om de markt toekomstbestendig te maken, zoals themamarkten, het betrekken van de buurt bij initiatieven en een aanbod dat past bij bewoners en bezoekers.

DeWestkrant