De nieuwste borreladressen in West (en binnenkort champagne!)

Hoogstins2024

Vanaf vrijdag 21 juli kun je in de De Clercqstraat binnenlopen bij de eerste champagnebar van Amsterdam. Reken bij de Five Brothers Fat Champagneria op cava, champagne, cocktails en a Spanish modern freestyle kitchen tot ’s avonds laat. In de tussentijd kun je aan de sherry bij een heuse sherrybar of borrelen bij een van de andere nieuwkomers in West. Check ze alle zeven!

El Hermano de Kique
Wieger de Vries en Dubravko Janjac hadden al een wijnwinkel Spaarndammerstraat, maar sinds 27 juni hebben ze er ook een eigen barretje. Ze schenken er vooral manzanilla, een lichte, droge sherry, en wijn. Voor erbij originele koude en warme tapas. Denk aan gerookte paling met sherryazijn, makreelpastei met gepekelde komkommer en courgette, lamsschenkel met ras el hanout en pompoen en tomatenrisotto met bospaddenstoelen. Relaxte sfeer, vriendelijk personeel, lekker eten. Muy simpático!
http://www.elhermanodekique.nl

De Prael Houthavens
Ambachtelijk huisgemaakt bier met bijpassende maaltijden en happen als bitterballen, frikadelletjes en nacho’s. Voor nog geen 20 euro heb je bij deze zaak aan de Nieuwe Hemweg een Praelplank met véél koude happen, waaronder pepersalami van buurmannen Brandt & Levie.
http://deprael.nl

Primi Bar en Cucina
Iets meer bar dan restaurant in de Van der Hoopstraat. Spannende cocktails van mixoloog Luca uit Turijn. Een levendige Italiaanse sfeer en grote en kleine happen om te zoenen: van crostini met truffelpecorino en spek tot risotto met pittige inktvis.
www.primiamsterdam.nl

Bar Centraal
Deze broer van wijnbar GlouGlou in de Pijp zit in de Ten Katestraat. Je drinkt er vins naturels, ongefilterde wijnen met weinig sulfiet en eet bijvoorbeeld kabeljauw met venkel, ansjovis en olijven.
https://www.facebook.com/barcentraalamsterdam/

Rayleigh & Ramsey
Wijnbar met de sfeer van een kroeg in de Zocherstraat bij de Overtoom. Met speciale dispensers kun je hier tappen uit honderd flessen wijnen. Een heel of half glas, een slokje. Alles kan. Qua eten ook. Oesters, olijven en garnalenkroketten, maar ook een pond ribeye om te delen.
https://www.rrov.nl/cafe

Winehouse Somm
Een sterrenwaardige plek waar alles klopt; van de wijnkeuze tot het eten. Ik scoorde er ooit op één avond: verrukkelijke oesters, ansjovis met limoen en peterselie, tijgergarnaaltje, coquilles, varkenswang in rodewijnsaus én buikspek met krokante korst.
https://www.facebook.com/WinehouseSOMM/

Bar Evert-Jan
Gevalletje voor elk wat wils in de Jan Eef. Bier, wijn en cocktails. Bitterballen met verschillende vullingen, maar ook burgers en een caesar salade.
http://www.barevertjan.nl/contact/

DeWestkrant