De etalage van EDTN in de Kinkerstraat 85 is leeg, op een houten plank met sneetjes brood na. Geen appetijtelijk stilleven, maar het maakt wel direct duidelijk dat hier sandwiches over de toonbank gaan. Koffie – what else? – kun je er ook krijgen, plus ‘more’, lees ik. Wat dit inhoudt, heb ik al snel in de smiezen. Althans, dat denk ik.
Kleding
Links van de toonbank, bijna aan het plafond, bungelt een handvol kledingstukken. “Zijn die te koop”, vraag ik. De barista kijkt me enigszins verbaasd aan en lijkt zich dan pas te realiseren dat ze niet slechts koffie en brood verkoopt. “O ja, die kleding hangt er net. Een soort pop-up. Of u die kleding kunt kopen? Ja, hoor.” Geen idee waar ik zou kunnen passen en hoe ze bij die kleding komt. Klauterend of zwevend? Ik zal haar de moeite besparen.
Tin & Jang
Terwijl ik een espresso machiato bestel, vraag een klant om een Tin & Jang. Dát klinkt spannend. Het blijkt een broodje met bloemkool, hummus, rucola en chili-olie te zijn (8,50 euro). In totaal heeft EDTN – voluit: Edition – zes broodjes. Voor 13,50 euro heb je het paradepaardje van deze steriele zaak en vind je tenderloin, uiencompote, salsa verde, Parmezaanse kaas en rucola op je broodje.
Chicken katsu
Dat Koreaanse en Japanse invloeden hot zijn, is de ondernemers niet ontgaan. Zo is er een sandwich met zowel kimchi als chicken katsu, Japanse gefrituurde kip. EDTN’s broodjesaanbod doet denken aan de sandwiches die op het menu staan bij de vele deli’s in West. Na koffie lijken broodjes nu het nieuwe goud te zijn. Zoals ik eerder schreef, heeft zelfs het standaard broodje kaas een upgrade gekregen.
Couscousbar
Voordat EDTN eind april de deuren opende, zat de Couscousbar op deze plek. Bij de zaak van Nadia Zerouali en Samira Dahmani kon je aankloppen voor couscous gemaakt door Marokkaanse moeders. Wil je nu deze smakelijke couscous eten, dan kun je naar de Couscousbar in Oost gaan. In Oud-West kun je voor couscous nog terecht bij Paloma Blanca (Jan Pieter Heijestraat 145H) en Biladi (Borgerstraat 189).