Hier eet je de lekkerste taartjes in West

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Met een steengoed taartje voor je neus krijgt een duffe dag weer glans. Scheutje levenslust nodig? Check eens in bij een van mijn drie favoriete taartzaken.

Coffee Blends
Ontmoetingsplek op Tussenmeer voor de coolste bewoners uit de buurt (m/v) waar senioren ook met alle égards worden behandeld. Coffee Blends heeft een strak interieur, maar door de bank, fauteuils en Marokkaanse lantaarns is het er toch huiselijk. De vele taarten in de vitrine komen uit eigen oven. Neem de tijd voor koffie met appeltaart, cheesecake met vanille of – mijn favoriet – chocolade-karamel-kokostaart. Volgens een medewerkster is die taart net een chocoladereep. Gelijk heeft ze, al doet de bovenste laag mij qua smaak ook denken aan een brigadeiro, de chocoladetruffel waar Brazilianen van uit hun dak gaan.
https://www.facebook.com/coffeeblendsamsterdam/?fref=ts

Sticky Fingers
Is het een patisserie of een fotostudio? De roze tegelmuur in deze nieuwe zaak op de Overtoom/Amstelveenseweg werkt als een magneet op girls & ladies met een Instagram-account. De een na de ander neemt zonder gêne een stoere/zwoele/lieve pose in om zich te laten fotograferen of een selfie te nemen. Daarnaast is het zo dat de biologische Franse taartjes van zanddeeg – oftewel: tartelettes – in-house worden gemaakt en in optima forma zijn. Anyway, laat ik het er maar op houden dat deze eco-patisserie van het Conscious Hotel een fotogenieke locatie is om Ethiopische koffie te drinken en te prikken in tartelettes met chocola, limoen-meringue of banaan-karamel.
http://www.stickyfingers.nl

(foto: Patricia Jacob)

Richenel
Richenel Doekhie is de koning van de ‘not-so-very-guilty-pleasures’. In zijn zoetigheden ontbreken chemische smaak- en kleurstoffen. Bovendien gebruikt hij minder suiker dan veel andere patissiers. Gelukkig maar, want van zijn Snickertaartjes, éclairs en appel-pecantaartjes wil je blijven eten. En dat geldt ook voor zijn koekjes met ‘taartjes-allure’, zoals zijn bokkenpoten met passievruchtcrème, pure chocola en stukjes pistache en zijn macarons. Proef ze vanaf het houten bankje in de zaak met vol zicht op de bedrijvigheid in de keuken. Drinken kun je er niet, maar dan loop je daarna toch gewoon van het Mercatorplein naar White Label in de Jan Eef voor een kop koffie?
https://www.facebook.com/richenelspatisserie/

DeWestkrant