Onbeperkt koffieleuten bij The Maker Cafe

Hoogstins2024

Op aaiafstand van haar tieneridool deed Patricia een ‘geinige’ ontdekking in De Hallen.

Net toen ik dacht dat ik alle hoeken en gaten van De Hallen inmiddels wel had gezien, ontdekte ik iets nieuws: The Maker Cafe. Deze koffiezaak zit in de nok van The Maker Store, een winkel met producten van originele en grotendeels lokale merken, die schuin tegenover Church of Labels zit en waar ik zaterdag struikelde over actrices Medina Schuurman en Isa Hoes en ex-Dolly Dot Patty Zomer. Wat mij betreft is ‘Pat’ de coolste van de zes. Ik wilde eruitzien zoals zij. Nu nog, eigenlijk.

Queens of Dairy
Oké, terug naar The Maker Cafe nu. Houten schoolstoeltjes, krukken, lage salonstoelen. Een strak interieur, maar dan wel met kleur door de planten die er staan en de kunst die er hangt. In het ‘lokaal’ ernaast, The Maker Space, zitten volwassenen te frutten met wol. In ‘mijn’ ruimte is het zo stil dat ik er zen van word. Ik check de prijskaartjes aan de meubels en staar in de koelkast met melkflessen van Queens of Dairy, een volle en romige vloeistof die samen met barista’s en koffiebranders is ontwikkeld en de ultieme cappuccino en latte moet opleveren.

Koffie-abonnement
Er is lekkers van de Firma Taart en thee van het eveneens Amsterdamse CiTea. De koffie komt van Manhattan Coffee Roasters uit, eh, Rotterdam. Niets wereldschokkends, maar wat ik nou zo geinig (en verleidelijk) vind is dat je hier voor 35 euro per maand een abonnement kunt afsluiten om onbeperkt koffie (en thee) te drinken. De eerste maand betaal je maar 25 euro. Goedkoper dan het gemiddelde sportschoolabonnement en je krijgt er minstens zo veel energie van. https://www.themakerstore.nl