Tostimakers vinden nieuwe plek

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins

Na hun gedwongen vertrek uit de Jan Evertsenstraat zetten de jongens van De Tweede Jeugd hun tosti-business voort vanuit een ‘pipowagen’ op het Mercatorplein.

Sinds vrijdag verkopen zij daar hun tosti’s en andere producten van oud brood. Een vergunning hebben ze daarvoor niet nodig, aldus Benjamin Namane, de helft van het ondernemersduo achter De Tweede Jeugd. Dankzij de verruimde regelgeving in de freezone op de Jan Evertsenstraat kan de kar op het plein staan.

De Tweede Jeugd had eerst een pop-up winkel in de Jan Evertsenstraat, maar moest daar weg na klachten van collega-winkeliers. Zij vonden dat door de lage huur van de pop-up en de ruimere regelgeving de tostimakers lagere kosten en meer armslag hadden dan de concurrentie. Na de klachten besloot de verhuurder van het pand aan de Jan Evertsenstraat het contract op te zeggen.

Na minder dan drie weken is De Tweede Jeugd dus weer open, in een wat meer bescheiden opzet. Klanten kunnen nog wel dezelfde producten kopen en die op een picknickbank voor de voormalige bouwkeet opeten.

 

Doneer