Organisatie uit De Baarsjes maakt jongeren weer voor één dag ceo

Een 'Baas van Morgen' in de boardroom. (Foto JINC).
Hoogstins2024

Vanuit De Baarsjes zet JINC zich al ruim twintig jaar in voor jongeren uit wijken met een sociaal-economische achterstand. De non-profitorganisatie hielp 700 van hen onlangs voor de tiende keer aan een tijdelijke plek in de boardroom. 

Op donderdag 6 juni stond het jaarlijks terugkerende event ‘Baas van Morgen’ weer op de agenda. 700 jongeren uit heel het land konden toen voor één dag plaatsnemen op de stoel van een ceo, directeur of politicus. Op 20 locaties vonden ontbijtsessies plaats, waarna de leerlingen uit zowel het basis- als voortgezet onderwijs per bedrijfsauto naar ‘hun’ onderneming werden gebracht.

Kennedy van der Laan
Tussen de Amsterdamse bedrijven en organisaties die meededen, zitten namen als ABN AMRO, gemeente Amsterdam, Microsoft en Deloitte. Ook deden er opvallend veel advocatenkantoren mee, zoals Kennedy van der Laan. Dit advocatenkantoor bestaat sinds 1992 en is mede opgericht door de in 2017 overleden burgemeester Eberhard van der Laan. Dit kantoor zat jarenlang aan de Haarlemmerweg in Westerpark maar zit sinds 2018 aan de Molenwerf, onder de rook van station Sloterdijk.

Bliksemstages
‘Baas van Morgen’ is een initiatief van JINC, een organisatie die zich al twintig jaar inzet voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar uit wijken met een sociaal-economische achterstand. JINC vergroot hun kansen onder meer door hun digitale vaardigheden op te vijzelen, bliksemstages te regelen en hun vocabulaire te vergroten.

Vergroten zelfvertrouwen
Met ‘Baas van Morgen’ kunnen de ‘Bazen van Morgen’ van binnenuit zien hoe een bedrijf, gemeente, nieuwsmedium of culturele instelling functioneert. “Zo doen ze waardevolle ervaring op voor de toekomst, vergroten ze hun zelfvertrouwen en breiden ze hun netwerk uit. Deze aspecten zijn essentieel voor hun toekomstig succes op de arbeidsmarkt”, aldus JINC.

Tegen armoede in Nieuw-West
JINC werd in 2003 door voormalig consultant Daniël Roos opgericht als initiatief tegen de armoede en het verval in Nieuw-West. In de jaren daarna is de non-profitorganisatie uitgegroeid tot een landelijke onderneming met meer dan 850 partners in het bedrijfsleven en het onderwijs. Het hoofdkantoor van JINC zit in Het Sieraad aan de Postjesweg 1.