Oud-West krijgt een ambachtelijke Mexicaanse bakkerij

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Nadat vorige maand een Cypriotische bakkerswinkel zijn deuren opende in West, krijgen we er binnenkort een ambachtelijke Mexicaanse bakkerij bij.  

Het pand aan de Jan Hanzenstraat 21, waar Jenny Bing haar Taiwanese streetfood verkocht, wordt nu klaargestoomd voor een nieuw bedrijf: Flour Shop Amsterdam, een ambachtelijke Mexicaanse bakkerij. Binnenkort kun je daar terecht voor zoet brood (pan dulce) en tortilla’s uit Mexico. Ook kun je er koffie krijgen.

Nóg internationaler
Met de komst van deze zaak wordt het bakkersaanbod in West nóg internationaler. Turkse en Marokkaanse bakkers zitten al decennia in ons stadsdeel. In 2017 kwam daar Selma in de Jan van Galenstraat bij, waar Zweeds en Fins bakwerk uit de oven rolde. Inmiddels hebben we een heuse focacceria en Franse bakkerijen voor brood (Farine, Brioche, Louf) en taart (Chez Rosie). Alsof dat niet genoeg is, hebben we sinds kort ook nog de eerste Cypriotische bakkerswinkel van Amsterdam: MLT Coffee & Bakery in de Pieter Langendijkstraat, een zijstraat van de Overtoom.

Mexicaanse kaas erbij
Een Mexicaans bakkertje lijkt me ook behoorlijk uniek. Ik spotte er slechts eentje in de buurt: Yola, Nijverheidslaan 34A in Weesp. Laat dat brood van Flour Shop maar komen! Om in stijl te blijven, zou je er Mexicaanse kazen bij kunnen eten. Daarvoor moet je bij de Kaasserie zijn. Deze zaak vind je in de Bellamystraat 8, en dat is op kruipafstand van de Mexicaanse bakkerij.