Petitie voor behoud tram 19 al 6600 keer ondertekend

Tram 19 in aantocht op de Admiraal de Ruijterweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een petitie voor het behoud van tramlijn 19 is ruim 6600 keer ondertekend. Het GVB wil de lijn tussen Sloterdijk en Diemen volgend jaar opheffen. Tram 19 speelt een belangrijke rol in het openbaar vervoer in onder meer West.

De plannen -die nog niet definitief zijn- hebben geleid tot onrust onder reizigers. Behalve het schrappen van lijn 19 wil het GVB ook de route van tram 3 gedeeltelijk door andere tramlijnen laten overnemen. Tussen de De Clercqstraat en Zoutkeetsgracht zou dan helemaal geen tram meer rijden.

Reizigers van lijn 19 zijn nu in actie gekomen om hun tramlijn te behouden. De tramlijn is van vitaal belang voor duizenden mensen die er dagelijks gebruik van maken om naar werk, school en andere belangrijke bestemmingen in het centrum te reizen, aldus de petitie Houd tram 19 op de rails. 

Het GVB en de gemeente wordt gevraagd om de plannen te heroverwegen en ‘te kijken naar alternatieven zoals het verminderen van frequentie’. De gemeente heeft tien miljoen euro beschikbaar gesteld om de pijn van de GVB-plannen te verzachten. Het stadsbestuur ziet ook liever dat trams minder vaak gaan rijden dan dat hele lijnen worden geschrapt.

DeWestkrant