Plesman Plaza: 382 huurappartmenten erbij in Slotervaart

Een blik in de toekomst: Plesman Plaza.
Hoogstins2024

Nog dit jaar start in Slotervaart de bouw van Plesman Plaza, een nieuwbouwproject van vijf torens met in totaal 382 huurappartementen. Een groot deel daarvan, 255, betreft appartementen met een middeldure huurprijs – vanaf 970 euro per maand. Dat heeft a.s.r. real estate, bij oplevering eigenaar van drie van de vijf gebouwen, onlangs bekendgemaakt. In de andere twee gebouwen komen 55 sociale huurappartementen, die te zijner tijd via een woningcorporatie zullen worden aangeboden.
In de komende periode wordt er ook gewerkt aan de herontwikkeling van de monumentale telefooncentrale die ernaast ligt. Na renovatie ontstaat daar circa 1.500 vierkante meter commerciële ruimte, voor onder meer een café-restaurant, een sportschool en creatieve kantoorruimte.
De vijf torens van Plesman Plaza komen aan de Ottho Heldringstraat, net buiten de Ring A10 in de wijk Slotervaart. De bouw van de woongebouwen in Nieuw-West start eind 2021. De oplevering van het eerste gebouw wordt eind 2023 verwacht. Een jaar later, eind 2024, zal het hele project klaar zijn, zo is nu de planning. De verhuur start als de bouw vergevorderd is. Toch kun je je via deze link al aanmelden als belangstellende.

DeWestkrant