Plofkraak geldautomaat De Hallen, verdachten vluchten

De Foodhallen waren aan het begin van de middag nog gesloten om de schade door de plofkraak op te ruimen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

In De Hallen is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op een geldautomaat. Drie verdachten zijn op een (motor)scooter weggevlucht in de richting van de Elisabeth Wolffstraat, aldus de politie.

Even na 04.30 uur donderdagochtend hoorden buurtbewoners een harde knal in de omgeving van De Hallen, die ’s nachts zijn afgesloten. Politieagenten troffen een volledig vernielde geldautomaat aan in de Foodhallen. De Foodhallen waren aan het begin van de middag nog gesloten om de schade door de explosie op te ruimen.

De Hallen stelt dat het sluithek van de gemeentelijke parkeergarage al 1,5 jaar defect is ‘waardoor ons pand 24/7 open staat’. De overvallers zijn via de hellingbaan van de parkeergarage in- en uit gereden, aldus een woordvoerder. “Dat kon dus heel gemakkelijk zonder belemmering.”

De politie meldt dat uitgebreid onderzoek wordt gedaan om te achterhalen hoe de daders De Hallen zijn binnengekomen en of zij buit hebben gemaakt. Ook worden sporenonderzoek verricht en camerabeelden uitgekeken. De politie is op zoek naar getuigen en mensen met eigen camerabeelden.

Plofkraken blijven de stad teisteren. Zo was er recent een plofkraak in de Kinkerstraat met grote schade.