Ravage in Kinkerstraat na plofkraak

Foto Richard Mooyman
Hoogstins

Bij een plofkraak bij de Primera in de Kinkerstraat is grote schade ontstaan. Kort na half vier afgelopen nacht zijn er drie harde knallen gehoord. De daders hadden het gemunt op de geldautomaat aan de buitenkant. “Ik begrijp niet dat daar nog een geldautomaat zit. Je kunt tegenwoordig wachten op een plofkraak”, zegt een marktkoopman op de Ten Katestraat om de hoek.

Bij de explosies is grote schade ontstaan, ook aan de panden ernaast. Kema Vlees, net opgeknapt, kon vanochtend rond tien uur nog niet open. Een collega was al in de slagerij aan het werk toen de plofkraak gebeurde, vertelt een medewerker. “Het licht was hier al aan.”

De daders zetten de plofkraak toch door. De medewerker van Kema bleef ongedeerd. Wel is hij enorm geschrokken en na een borrel naar huis gegaan, vertelt de collega. Kema zit tussen de Primera en de nieuwe speciale geldautomatenwinkel van Geldmaat op de hoek van de Ten Katestraat, die extra beveiligd is tegen plofkrakers.

De winkeliers van de Kinkerstraat hebben het al moeilijk, omdat de straat langdurig open ligt vanwege een herinrichting. En dan nu nog de plofkraak, met alle gevaar en schade van dien. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Getuigen zagen twee personen vluchten op een scooter richting Bellamyplein. Agenten hebben daar gezocht, maar niemand aangetroffen. Niet bekend is of er geld is buitgemaakt.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek en is op zoek naar getuigen en beelden.

De Primera vanochtend, met rechts op de achtergrond de geldautomaat. (Foto Richard Mooyman)