Pop-up museum aan de Jan Evertsenstraat

Hoogstins2024

Kunstenaar Baukje Duin is al een paar maanden bezig om in het pand aan de Jan Evertsenstraat 31-33 koppen te schilderen van ondernemers in de straat. Vanaf volgende week donderdag hangen de eerste zestig resultaten van dit project in de winkel.
Maar ook zéér de moeite van het bekijken waard, is de collectie kleding, foto’s en grafieken van het echtpaar Romeijn-Bakker die momenteel ook inde winkel hangt. Baukje kreeg die van een de mantelzorger van de dochter van het paar nadat zij was overleden.
Het echtpaar was zeer bereisd en moeder en dochter Wil hadden een modezaak aan huis, Maison T. Bakker-Romeijn. Er zijn 8mm films, foto’s en er is grafiek van Cornelis Bakker. Maar helemaal tot de verbeelding sprekend is de enorme kledingcollectie, met vaak de prijskaartjes er nog aan. Je stapt zó terug in de jaren zestig.
Kop en Pui opent op 4 oktboer van 16 tot 20 uur, en is vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktber open van 14 tot 19 uur. Op de facebookpagina van Baukje kun je ook al stukken bekijken uit de collectie Romeijn-Bakker. Je kun op deze tijden nu al wel terecht in de winkel om de collectie Bakker-Romeijn te bekijken.