Pop-up worstwinkeltje op Hugo de Grootplein

De drie oprichters van Brandt & Levie.
Hoogstins2024

Om te vieren dat de chefs van Brandt & Levie al tien jaar kwaliteitsworsten draaien in hun slagerij in Houthaven, brengen ze eenmalig magazine Salami uit en openen ze van 8 tot en met 10 oktober een pop-up worstwinkeltje op het Hugo de Grootplein.

Chefs Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie begonnen tien jaar terug met het maken van gedroogde worsten met een goed verhaal. Ze staan te boek als pioniers. Inmiddels is Brandt & Levie een klinkende naam bij worstliefhebbers door het hele land. Om hun 10-jarig jubileum te vieren, pakken de mannen groots uit.

In pop-up: groene varkenshart chorizo braadworst
Zo zal er van 8 tot en met 10 oktober een tijdelijk worstwinkeltje te vinden zijn op het Hugo de Grootplein. Hier zullen negen nieuwe braadworsten voor thuis te koop zijn. Stuk voor stuk hebben ze experimentele smaken, zoals Mexicaanse mole, mapo tofu of groene varkenshart chorizo. Naast de shop zijn er bij de pop-up ook een aantal zitplaatsen waar de chefs op zaterdag en zondag een driegangenmenu als brunch serveren.

Jubileumworst
Ook hebben de mannen een jubileumworst gedraaid in hun slagerij aan de Archangelkade. Met deze worst, die als eerste Brandt & Levie-worst geheel bestaat uit circulair biologisch vlees, nemen ze naar eigen zeggen de volgende stap voor een toekomstbestendige vleesindustrie. Voor deze worst gebruiken ze speciaal vlees van ‘varkensfluisteraar’ Kees Scheepens uit Oirschot. Zijn Berkshire-varkens leven het gehele jaar buiten, waarbij de kringloop van het varkenshouden zoveel mogelijk wordt gesloten. Kees voert de varkens met biologische reststromen en heeft zijn varkens zindelijk gemaakt, zodat de mest op een klimaatneutrale manier wordt opgevangen en verwerkt. De droge worst, met saffraan en hazelnoten uit Piemonte, is vanaf 8 oktober op de markt.

Magazine Salami
Daarnaast lanceren de chefs een eigen eenmalig tijdschrift: Salami. Het blad van meer dan 140 pagina’s bevat verhalen, interviews en veel recepten. Zo onthult kookboekschrijfster Yvette van Boven haar favoriete worstrecepten en delen chefs uit Amsterdam hun signature gerechten om ze zelf thuis te kunnen maken. Het tijdschrift zal vanaf 8 oktober verkrijgbaar zijn bij speciaalzaken door heel Nederland.