Slager Brandt & Levie komt met groenteworsten

Brandt & Levie gaat ook groenteworsten produceren. Het is een nieuwe stap voor de worstmakerij in Amsterdam-West bij de productie van vegan alternatieven voor worst. De nieuwe culinaire worsten bestaan voor ruim de helft uit groenten, zo meldt het bedrijf uit Houthaven. 

Al eerder startte Brandt & Levie met de productie van vegan worsten, in aanvulling op de worst van eigen en biologisch gehouden varkens. In 2022 haalde het bedrijf hiervoor geld op, evenals voor de uitbreiding van het aantal verkooppunten. Nu komt het slagersbedrijf met worst op basis van groente, zonder nog de smaak van vlees na te bootsen. Het gaat om een Italiaanse, Aziatische en Mexicaanse variant.

“Met deze Groenteworsten wilden we aantonen dat culinair-lekkere worsten niet alleen gemaakt kunnen worden zonder vlees, maar ook zonder vlees te ímiteren en zonder ‘bullshit’-toevoegingen”, aldus Jiri Brandt, co-founder. “Niet een zoveelste bewerkte vleesvervanger, maar gewoon knallend lekkere worst met échte ingrediënten: meer dan 50% groenten, biologisch, rijk aan eiwitten en een bron van vezels.”

DeWestkrant