Brandt & Levie gaat vegan worsten maken

De worstmakerij van Brandt & Levie in Houthaven. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Worstmakerij Brandt & Levie wil vegetarische worsten gaan produceren. Ook moeten er meer verkooppunten komen. Het bedrijf aan de Archangelkade in Houthaven heeft inmiddels ruim 6,5 ton opgehaald bij nieuwe aandeelhouders om de plannen te verwezenlijken.

Voor de worsten gebruikt Brandt & Levie uitsluitend ‘verantwoord’ vlees, van eigen varkens en biologisch gehouden varkens. Het bedrijf begon elf jaar geleden, nadat chefs Jiri Brandt, Samuel Levie en Geert van Wersch droge worst hadden leren maken in Italië. “Ze staan te boek als pioniers. Brandt & Levie is een klinkende naam bij worstliefhebbers door het hele land”, zo schreef Patricia eerder voor De Westkrant.

Het bedrijf heeft nu 350 verkooppunten en een omzet van 5,5 miljoen euro. Tijd voor een volgende stap, vinden de oprichters. Zij willen nu ook de beste vegan worsten gaan maken. Het bedrijf heeft 850.000 euro aan groeikapitaal nodig, die wordt opgehaald bij nieuwe aandeelhouders via een coöperatie. Van dit bedrag is eind december bijna tachtig procent binnen.