Psychedelische bloemkool bij Mana Mana in Westerpark

(beeld: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Vegetariërs en veganisten in West kunnen in hun handjes knijpen. De Israëlische hotspot Mana Mana uit De Pijp is in ons stadsdeel geland, op de plek waar tot voor kort café Broer zat.

Bij café Broer was het zó knus dat je er automatisch eindeloos bleef ouwehoeren. Dat de burgers er goed sappig waren, maakte de lol compleet. Sinds 15 november zit in het pand aan het Frederik Hendrikplantsoen echter iets nieuws: bye bye Broer, hallo Mana Mana West!

Yotam Ottolenghi
Mana Mana is een klinkende naam voor hoofdstedelijke vegetariërs en veganisten. Volgens De Hippe Vegetariër vind je bij deze zaak in De Pijp ‘de beste Israëlische keuken van Amsterdam’. Door het succes van Yotam Ottolenghi’s kookstijl is deze cuisine ook in Nederland razend populair, vooral omdat de Israëlische chef dingen met groente doet die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Funky Fennel
Mana Mana’s restaurant in West is een stuk groter dan ‘de postzegel’ in de Jan Steenstraat. Tel uit je winst als de horeca weer open mag! Oneindig lang ‘carpaccio’ van zoete aardappel, falafel, Funky Fennel en andere gerechtjes delen met véél vrienden. Bijna alle gerechten zijn vegetarisch en veel is zelfs compleet plantaardig. Voor die hard-carnivoren is er een lamskebab en/of een stoofschotel.

Veggie Calamari
Op dit moment kun je er alleen afhalen of laten bezorgen. Pitabroodjes met aubergine, avocado, en tahini, bijvoorbeeld. Of met kippendijen, verse groenten en tahini. Het goddelijke eiergerecht shaksukha is ook van de partij. Amazing Spinach lijkt mij ook wat. Hoewel de Veggie Calamari van gefrituurde oesterzwammen me nog spannender lijken. Om over de Psychedelic Cauliflower (11 euro) nog maar te zwijgen. Deze gefrituurde bloemkool met tahini, tomaat en grapefruit blijkt een van Mana Mana’s signature dishes te zijn. Ik heb nu al keuzestress!

DeWestkrant