Postkantoor Het Schip weer open in september

(beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Tot 1999 kon je nog postzegels kopen in het het postkantoor van Het Schip in de Spaardammerbuurt. Maar tegenwoordig is het kantoor van de voormalige Posterijen een van de pronkstukken uit de collectie van Museum Het Schip. Het museum zet het kantoor volgende maand in het zonnetje met een expositie over de geschiedenis van de Post en het gebouw zelf.
In het postkantoor konden de bewoners van de Spaarndammerbuurt onder andere een rekening open bij de Gemeentegiro, zodat het loon hierop kon worden gestort. Dat was een verbetering ten opzichte van het gangbare loonzakje ophalen in het café, waarbij het risico bestond dat het geld meteen werd omgezet in drank.
De woningen en het museum zijn de afgelopen jaren helemaal gerenoveerd, net als het postkantoor. Het PTT-groen uit de jaren tachtig en negentig zijn teruggebracht naar het oorspronkelijke grijsblauw. Ook zitten er fantastische details in het interieur, zoals dit vogeltje.

detail glas in lood in het postkantoor van Het Schip. (foto: Martine de Vente)

Je kunt het postkantoor bezoeken als onderdeel van de rondleidingen die worden gegeven door Het Schip en de modelwoning. Meer info hierover op de website van het museum.

DeWestkrant