Prijsverlaging miljoenenappartement in Pontsteiger

Gebouw Pontsteiger, met op de bovenste etage een penthouse dat te koop staat voor ruim 7 miljoen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een penthouse op de bovenste etage in Pontsteiger is in prijs verlaagd. De woning van 415 m2 staat nu te koop voor ruim 7 miljoen: 7.150.000 euro om precies te zijn. Zakenblad Quote meldt dat het gaat om vastgoed van Adriaan Mol, oprichter van betaalsysteem Mollie.

Quote schrijft dat Mol al jaren probeert af te komen van zijn penthouse op de 25ste etage. Het blad weet te melden dat hij het kocht voor 4,2 miljoen van horecaondernemer Won Yip, die aanvankelijk de gehele bovenste etage van het gebouw had aangeschaft. Mol zou zelf nooit in Ponsteiger hebben gewoond. 

Op zijn beurt zette Mol zijn penthouse voor het dubbele te koop; eerst voor 8 miljoen, meldt Quote, en in 2020 zelfs voor 8,8 miljoen. Kopers bleven echter uit. De vraagprijs is inmiddels verlaagd naar 7,15 miljoen. Voor dat bedrag krijgt de nieuwe eigenaar onder meer drie badkamers, een sauna, yoga/meditatiekamer, zo blijkt uit de Engelstalige tekst. Hier kun je rondkijken in het penthouse.

In Pontsteiger staan meer appartementen te koop. Op de 19e verdieping een woning van 330 m2 voor 5,9 miljoen en op de 22ste een appartement van 87 m2 voor 1 miljoen.