Bewoners willen strand in Houthaven

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Michiel Bles wandelde laatst op de plek van het nieuwe hotel Boot & Co bij de Pontsteiger in Houthaven en bedacht hoe leuk het zou zijn als er op die plek een strand zou komen. Zoals het dan tegenwoordig gaat, richtte hij met dat doel een facebookgroep op met de titel Houthaven Beach. Binnen korte tijd had hij enkele honderden medestanders.

Hij ziet het al helemaal voor zich: “Een met boeien afgebakende ruimte om te zwemmen en wit strandzand dag geleidelijk afloopt in het water en in de zomer een strandtent met ijsjes en cocktails.” De eigenaren van stadsstrand DOK hebben zich in ieder geval al gemeld om met Bles mee te kijken naar de plannen.

De facebookgroep is vooral bedoeld om de discussie aan te wakkeren, zegt Bles. Of het plan levensvatbaar is, weet hij niet. Zwemmen op deze plek mag niet namelijk. “Je ziet in de stad overal mensen zwemmen in het IJ, maar officieel mag het niet. Misschien moet de gemeente toch gaan kijken om het mogelijk te maken.”

De gemeente kondigde eerder al een onderzoek aan naar de mogelijkheden om in Houthaven een uitzondering te maken op het zwemverbod.

Op deze plek zou Michel Bles wel een strand willen zien. (foto: Facebook)
DeWestkrant