Prominente VVD’er West stapt uit partij

Kantoor stadsdeel West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

VVD’er Gertjan Neerhof heeft zijn lidmaatschap opgezegd. Hij voelt zich niet langer thuis bij de partij. Neerhof was twaalf jaar actief voor de VVD, waarvan de laatste jaren als lid van de bestuurscommissie West.

Neerhof is ‘met pijn in het hart’ uit de partij gestapt. Zowel de koers van de VVD als een aantal incidenten hebben hem ertoe gebracht het lidmaatschap op te zeggen. ’’De Amsterdamse VVD is redelijk links, en ik ben wat rechtser. Op zich was dat allemaal geen probleem, maar er komt een keer een eind aan.’’

Kraakverbod

De druppel was volgens Neerhof dat partijgenoot en plaatsvervangend burgemeester Van Aartsen niet van plan was om op te treden tegen de krakende afgewezen asielzoekers van WeAreHere. Van Aartsen dient volgens Neerhof het kraakverbod te handhaven. 

Poetin

Ook ergerde hij zich enorm aan het ‘lulverhaal’ van (de inmiddels afgetreden) VVD-minister Halbe Zijlstra dat hij aanwezig was bij een ontmoeting met Poetin, terwijl dat niet zo was. De inhoud hoort volgens Neerhof bij de VVD centraal te staan, niet de macht. 

Samenwerking

’’Steeds minder kon ik mij vinden in de VVD. Maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen jaren heel fijn heb samengewerkt met veel Amsterdamse VVD’ers’’, aldus Neerhof. ’’Vooral met mijn collega in de bestuurscommissie Alexander IJkelenstam, met wie ik het altijd inhoudelijk en zeker ook persoonlijk zeer goed heb kunnen vinden.’’

DeWestkrant