Restaurant DWDD sluit na kritiek

Het pop-up restaurant van De Wereld Draait Door sluit per direct de deuren. Het kan de hoge verwachtingen niet waarmaken, aldus een verklaring op de website van DWDD.

Kok Robert Kranenborg zou drie weken lang bijzondere gerechten gaan bereiden die bijna nergens meer op de kaart staan. Het tijdelijk restaurant zat in het Machinegebouw, tegenover de studio van DWDD. Kranenborg was eerder geregeld in het programma van Matthijs van Nieuwkerk om de gerechten klaar te maken.

Op het menu stonden bijzondere en vergeten klassiekers, waaronder haas op koninklijke wijze.  Maar de kookkunsten van Kranenborg leverden direct negatieve recensies en reacties op. Het Parool noemde de koninklijke haas bijvoorbeeld ‘een ramp’. Het is helaas niet gelukt de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden, aldus DWDD.

De ruim drieduizend gasten die al hadden gereserveerd, krijgen hun geld (79,95 euro per persoon) terug. Ook de eters op de twee avonden dat het restaurant wel open was, krijgen hun geld retour. ‘Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer’, aldus de verklaring.