Topchefs openen ravioli pop-up in Westerpark

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

In het leven is veel onzeker, behalve één ding: dit weekend moet je op het Hugo de Grootplein zijn. Zaterdag naar het net geopende Café Saté. Zondag naar nieuwkomer Rue de Ravioli, waar je een ‘ravioli-vlucht’ kunt boeken.

Op het Hugo de Grootplein in Westerpark stapelen de veranderingen zich op. In het pand waar voorheen Brasserie de Groot zat, heeft een ex-kapper op 19 november Café Saté geopend (recensie volgt). Schuin aan de overkant, in het rijtje van massagesalon Thailand Dreams, zit sinds enkele weken delicatessenzaak Hugo. Op zondag 14 november landde er wéér een nieuwe zaak, ditmaal een ‘pop-upper’: Rue de Ravioli.

Topchefs
Je vindt de tijdelijke zaak in het pand van Two Chefs Brewing. Van zondag tot en met woensdag kan ravioli-minnend Nederland hier van 12.00 tot 18.00 uur de smaakpapillen laten shaken. Het zal je niet verbazen dat gevulde deegkussentjes er centraal staan. En dat zijn niet de eersten de besten: ze zijn ontsproten uit het brein van topchefs Robert Kranenborg en Leonardo Piacenti. De eerste chef was vroeger onder meer bekend van La Rive en tegenwoordig van Thrill Grill. De naam van de tweede chef is onlosmakelijk gekoppeld aan Toscanini. Sinds 1999 staat dit steengoede restaurant in de Jordaan onder zijn leiding.

Cavolo nero
Er staan een paar tafels, maar ‘gewoon’ afhalen kan ook. Ravioli met cavolo nero, mierikswortel en Parmezaanse kaasbouillon is een optie (11,95 euro voor 300 gram). De deegkussentjes zijn er ook met een vulling van rundvlees en rode wijn en met een mix van kabeljauw, vinaigrette met citroen, witte soja en olijfolie uit Foggia en kombu (een type zeewier).

Ravioli-vlucht
Om keuzestress voor te zijn, bieden de chefs zogenoemde ‘flights’ aan, waardoor je in één klap drie soorten ravioli kunt proeven. Ga je bijvoorbeeld voor vlucht RDR-05 dan krijg je de ravioli met kabeljauw, met cavolo nero én met champignons, salie, rode wijn, knoflook, zoete aardappelsaus en espelettepeper (8 euro).

Oliën van Meeuwig
Om de maaltijd áf te maken, kun je er een kant-en-klare salade bij bestellen. Of een van de wijnen van de Amsterdamse wijnkoperij, die naast pastasauzen van Toscannini en oliën van Meeuwig staan te schitteren. Het ravioli-concept komt uit de koker van Spine & Marrow, het bedrijf dat Robert Kranenborg met Vincent Wijers heeft en dat onder meer culinaire concepten ontwikkelt, zoals Thrill Grill.