Rijtjeshuizen te koop in Bos en Lommer

Hier komen de nieuwe woningen in Bos en Lommer. In de verte is het laatste rijtje piggelmeewoningen nog te zien. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De eengezinswoningen die op de plek komen van de voormalige piggelmeewoningen in Bos en Lommer gaan komende vrijdag 10 februari in de verkoop. De prijzen variëren van 422.000 tot 432.000 euro. Stadgenoot verkoopt veertig van deze woningen. Dertig gaan er in de vrije verkoop, tien zijn er te koop voor huurders van de woningcorporatie.

De huizen hebben allemaal een tuin, 112 vierkante meter woonoppervlak en zien eruit als klassieke rijtjeshuizen, die in een vinexwijk niet zouden misstaan. Het project heet Leeuwendael, naar het Leeuwendalerspad waar het aan ligt.

De piggelmeewoningen werden ooit genoemd naar een met name bij oudere generaties bekende kabouter, omdat ze zo klein zijn. De karakteristieke huisjes waren ook bestemd voor ouderen. Tegen de sloop was veel protest in de buurt. Een klein aantal is behouden, de rest is tegen de vlakte gegaan om plaats te maken voor eengezinswoningen waarnaar volgens Stadgenoot veel vraag is.