Rochdale gaat op zoek naar nieuwe (sociale) huurders voor Schimmelstraat via ‘Woonchallenge’

Nieuwbouw Schimmelstraat. (Artist impression Rochdale)
Hoogstins2024

Voor nieuwbouw van sociale huur aan de Schimmelstraat zoekt Rochdale bewoners van 55+ die in een woongroep willen wonen. Zij kunnen op een woning ‘solliciteren’ via een zogenaamde Woonchallenge, zo blijkt uit notulen van een begin dit jaar gehouden buurtbijeenkomst. Als de Woonchallenge van start gaat, mag iedereen met een goed voorstel voor een woongroep, hiervoor een voorstel indienen.

In de Schimmelstraat worden de gesloopte woningen op de nummers 69 tot en met 79 vervangen door nieuwbouw. Het definitieve ontwerp hiervan is in januari gepresenteerd aan buurtbewoners. Het gebouw is zes verdiepingen hoog en heeft een lift, waardoor het geschikt is voor oudere buurtbewoners. Er komen 36 appartementen in het gebouw, en een gemeenschappelijke ruimte voor de woongroep. Ook is er een gemeenschappelijke tuin.

Na de selectie van de aannemer worden de oude woningen aan de Kostverlorenvaart gesloopt. Twee huurders van deze huizen hebben te kennen gegeven dat ze willen terugkomen op hun oude plek. Voor de rest van de woningen gaat Rochdale dus nog op zoek naar huurders die elders in Oud-West of De Baarsjes wonen. Wie belangstelling heeft, kan al mailen naar: VastgoedSecretariaat@rochdale.nl.

DeWestkrant