Koopwoning Ten Katestraat gewild

Kijkers bij de gerenoveerde appartementen van Rochdale
Hoogstins2024

Zo’n 250 tot 300 kijkers kwamen zondag af op de bezichtiging van 25 koopwoningen in de Ten Katestraat. Duizend belangstellenden hebben zich via de website aangemeld voor meer informatie, aldus een medewerkster van corporatie Rochdale, die de appartementen verkoopt. Gegadigden moeten uiterlijk woensdagmiddag om vijf uur een bod uitbrengen.

West is hot onder huizenkopers. De Ten Katebuurt is zeker sinds de komst van De Hallen gewild. Met prijzen van tussen de 172.000 en 193.000 euro zijn de 25 ingrijpend gerenoveerde appartementen relatief betaalbaar. Erg groot zijn de woningen niet: tussen de 42 en 46 vierkante meter. De prijs per vierkante meter ligt boven de 4.000 euro, en dat is hoger dan gemiddeld in West.

Gezien de grote belangstelling verwacht makelaar Van der Linden biedingen boven de prijs. Niet ongewoon in West, waar gemiddeld al in een kwart van de gevallen boven de vraagprijs wordt geboden.

Rochdale mikt niet alleen op starters, maar ook op ouderen die terugkeren naar de stad en gescheiden Amsterdammers. Van de drukte van de Ten Katemarkt merk je volgens Rochdale niet veel, omdat de appartementen goed zijn geïsoleerd en nieuwe kozijnen hebben met dubbel glas.

Modelwoning Ten Katestraat