Het is weer feest bij Buurtboerderij Ons Genoegen

Beeld: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Sinds de lockdownbeperkingen zijn opgeheven, kun je weer trouwen bij de geliefde boerderij aan de Spaarndammerdijk. Sinds 16 februari kun je er ook weer dineren.

De locatie van Buurtboerderij Ons Genoegen is om te zoenen zo mooi. Je zit er tussen de bomen van het Westerpark en kijkt uit over weilanden, struiken en planten. Toen ik er dit weekend was, zat het prachtige terras tjokvol, speelden kinderen verstoppertje in de tuin en luierden hondjes in de zon. Ik kwam in gesprek met een van de medewerkers. “We zijn zo blij dat we weer kunnen draaien zoals eerst. Het belooft een drukke tijd te worden. Veel mensen moesten vorig jaar hun huwelijk uitstellen en halen dat nu in.”

No-nonsense aanbod
Behalve dat je er kunt trouwen, kun je er ook prima lunchen en borrelen. Ik gok dat bijna elk kind uit de buurt hier ooit wel een pannenkoek (vanaf 4 euro per stuk) en/of tosti heeft gegeten. De appeltaart is er populair, net als de belegde broodjes met bijvoorbeeld oude kaas, rucola en gekarameliseerde ui (5,95 euro). Het aanbod is hier lekker no-nonsense. Om de kaart te begrijpen, hoef je dus geen talenknobbel te hebben of kok in wording te zijn. Een gold card van American Express is ook overbodig. Zulke toegankelijke zaken smaken naar meer, veel meer.

Korting met Stadspas
Wat betreft de drank. Rond borreltijd kun je aan het bier of de wijn. Het happenaanbod is overzichtelijk: (vegetarische) bitterballen, kaasstengels, nachochips met guacamole. Daarmee kun je prima warmdraaien voor het avondeten dat hier van woensdag tot en met zaterdag wordt geserveerd. Door corona zat dineren er lang niet in, maar sinds 16 februari kun je er weer aanschuiven: 5 euro voor een voorgerecht (3,50 euro met Stadspas), 9,50 euro voor een hoofdgerecht (6,50 euro met Stadspas).

Weekmenu
Begin van elke week is het menu bekend. Van 9 tot en met 12 maart kun je kiezen uit rode bietensoep met zure room (borjstj) vooraf en twee hoofdgerechten: biologische varkensfilet gestoofd in tomatensaus met olijven, geserveerd met gebakken polenta en gegratineerde venkel of een quiche van wilde spinazie, rode ui en geitenkaas, geserveerd met rucola en gepofte kerstomaat. Vergeet vooral niet te reserveren.

DeWestkrant