Slagerij Kinkerstraat wordt winkel in lingerie en badkleding SuperBra

Floor van der Pavert, eigenares SuperBra
Hoogstins2024

Sinds 1968 werden er worsten en biefstukken verkocht, maar binnenkort komt SuperBra in het voormalige pand van Slagerij van der Schaft. Er zal dan badkleding en lingerie in meer dan 120 maten over de toonbank in Oud-West gaan. De eigenares heeft grote plannen: “Dit is de volgende stap in de BH-revolutie.”

Vorig jaar liet slager René van der Schaft weten dat hij ermee stopt. “Lichamelijk werd het te zwaar. Na veertig jaar stampen is het wel een keer klaar. Mijn schouders, mijn rug, mijn heupen, alles is op”, zei hij in dit interview. Hij vertelde me dat hij op z’n zesde al in zijn vaders slagerij vlees stond te snijden. “Dat was voor mij spelen.”

Worstconsultant
Zijn ‘speeltuin’ lag in de Kinkerstraat, waar zijn vader in 1968 een zaak was begonnen. In 1999 nam hij deze zaak over. René draaide het liefst de hele dag worsten. “Dat is echt een ambacht.” Hij dacht erover om zijn kennis over te dragen. “De kennis in dit koppie kan ik overal kwijt. Misschien verhuur ik mezelf na mijn pensioen als worstconsultant of zoiets.”

BH-imperium
Voor het ruime pand waar René naar eigen zeggen graag een beetje de boel op stelten zette, is inmiddels een nieuwe huurder gevonden. Floor van de Pavert zal er een vestiging van SuperBra vestigen. Na Rotterdam en Utrecht wordt dit het derde filiaal van haar imperium. “Onze missie is het zelfvertrouwen van vrouwen te vergroten door goed zittende lingerie en swimwear. Dit is de volgende stap in de BH-revolutie”, zei ze nadat ze het huurcontract voor het pand in de Kinkerstraat had getekend.

Van balconette tot push-up
De nieuwe zaak draait om badkleding en lingerie in meer dan 120 maten. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn BH’s de specialiteit van de nieuwkomer. Of je nu een voedings-, slaap- of sport-BH nodig hebt, je vindt ‘m hier. Met of zonder beugel of bandjes, van een balconette tot een push-up; the sky is the limit.

Cup A tot en met Q
Ook qua maat, trouwens. SuperBra verkoopt BH’s van cup A tot en met Q. Om je een idee geven: in Nederland had de gemiddelde vrouw A of B, inmiddels is dat C of D. Heb je Q dan til je aardig wat mee. Een ‘SuperBraFitter’ zal klaar staan om elke vrouw van passende lingerie te voorzien. De eerste is op 21 maart aangenomen, Floor zoekt nog minimaal vier SuperBrafitters.

Kinkerstraat: hier komt SuperBra. (Foto Patricia Jacob)