Slapen tussen de boeken

Hoogstins2024

Annelies Wielaard, Jan Vos (11) en Martine de Vente hebben zich vanavond laten opsluiten in De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger aan de Bos aan de Bos en Lommerweg. Vanavond bloggen ze vanuit de boekhandel, en misschien wordt het wel spannend.

1900: We checken in met alle tassen en slaapzakken. Jan zijn pakje (een exemplaar van In de Ban van de Ring) gaat meteen open. Na het bestuderen van de kaart van Midden-Aarde zit hij er meteen in.

19.15: Annelies pakt meteen Slaap Zacht van Auke Hulst voor de fotograaf van Dichtbij/De Echo. Heel toepasselijk dus. Martine gaat beginnen in Tijdmeters van David Mitchell. slapenbijdeboekhandel3

19:20 Monique Burger sluit af.

19:30 Natuurlijk eerst even de social media op orde brengen. En luisteren naar de vreemde geluiden in de winkel.

1945: Jan leest nog steeds In de Ban van de Ring (1400 bladzijden!).

20:00: Is er geen Journaal?

20:01: Annelies zit in de kindersectie en pakt Stappe Stappe Step van Miep Diekmann. Een van de eerste boeken die haar moeder aan haar voorleest. “Nu met illustraties in kleur!”

20:15 Eerst maar even de uitverkoopbak checken. We vinden behalve een boek over priemgetallen ook nog een Sophie Kinsella, en boeken over hoe te beginnen met hardlopen. Annelies scoort al wel een aardig stapeltje voor ‘op school’.  Op school betekent de Rosa Boekdrukkerschool, waar Annelies helpt met het opbouwen van de bibliotheek.

DSC_218520.45 Martine heeft nog geen besluit genomen over in welk boek ze gaat beginnen. Er is gewoon te veel.

20:58 Jan eet een paar M & M’s en gaat weer verder met lezen in In de Ban van de Ring. Overigens heeft hij nu wel de beste plek ingepikt, op de divan.

21:38 Geklop op het raam. Bezoek! Communicatie via de brievenbus blijkt mogelijk, toch blijkt het makkelijker de bestellingen voor de snackbar via Facebook door te geven. De stand: Annelies is op bladzijde 27, Jan op bladzijde 220, Martine op bladzijde 17.

22:30 We vragen ons af welke Ottolenghi we moeten kopen voor thuis op de kookboekenplank.welke ottolenghi?

22:45 Wat heel fijn is aan deze exercitie, is dat je even een stukje kunt lezen in al die boeken waar je over leest en hoort. Vanmiddag hoorde ik op de radio over Tonic van Ralph Mohren. En ik blader ook even door Toen ik je Zag van Isa Hoes.

22:50 Annelies heeft ingeslagen voor ’thuis’. Ik zeg niet wat, want ’thuis’ leest natuurlijk mee. Nou ja, in ieder geval iets met een boomhut.

22: 54: Intussen suggereert iemand op Twitter dat slapen in de tijdschriftenwinkel haar ook wel heel fijn lijkt. Het Walhalla: de Ako op Schiphol, maar die is wel 24/7 open.

23:24 Jan valt om. Maar: “Nog heel even lezen mama”

slapen in De Nieuwe Boekhandel

0:07 Lampjes (bijna) uit. En dit is dan het uitzicht vanuit bed. Welterusten!krokettenboek8:00 Goedemorgen! We realiseren ons dat we voor de eerste keer in Bos en Lommer slapen.

DSC_2192

9:24 Ontbijt vergeten, dat kan ook met M &M’s

9:30 We gaan nog één keertje shoppen. We nemen voor thuis Wij mee van David Nicols. Annelies slaat nog eens toe voor de aanbiedingenbak. Een tas vol voor € 20,-

DSC_2195

9:45 Heel veel herkenning bij Folko en Bart van De Nieuwe Boekhandel bij In de Ban van de Ring. Zij waren ook elf toen ze het voor het eerst lazen.

10:00 Winkel open, logé’s weg. Heel erg bedankt Monique! Een geweldige ervaring. Voor onze opvolgers : veel plezier!

 

 

DeWestkrant