Anti-selfie en meer weekendtips

Klaar met het narcisme? Ga dan naar de anti-selfie filmavond in De Boomkerk. Deze wordt georganiseerd naar aanleiding van het themanummer van de Groene Amsterdammer “Me my selfie and I”. Door goed voor een ander te zorgen, zorg je goed voor jezelf. Met op vrijdag de klassieker City Lights met Charlie Chaplin. Admiraal de Ruijterweg 406. Aanvang: 20.00 uur.

Witte de With

Bij welke van al die galeries in de Witte de Withstraat ben je nou echt al eens binnen geweest? Dit weekend opent Marlies Rekers haar nieuwe expositie ‘Nieuw werk’. Een combinatie van nieuw en oud werk zullen daar te zien zijn. En het belooft een kleurrijke bedoening te worden. Een prima gelegenheid om na het uitslapen de culturele horizon te verbreden. En dat gewoon om de hoek in de MLB galerie! Open van 12.00 tot 18.00 uur.

Gabber!

Terug naar de tijd van de Gameboy en yin yang kettinkjes. Klamme Handjes, een evenementenorganisatie die ooit begon met illegale feestjes, organiseert vrijdag voor de tweede keer ‘Klamme Handjes all 90’s edition’. De Westerunie zal aangekleed worden met decoraties uit het eerder genoemde tijdperk, en om je naar nog hogere 90’s sferen te brengen zullen de artiesten óf uit het decennium zelf komen, óf een speciale 90’s set draaien. Duw je piercing maar weer terug, en een buiktruitje is ook niet ongepast. 
Open: Westerunie, vrijdag 30 januari van 23.00 tot 05.00 uur.

Uitkateren op de Sunday Market

Even rustig bijkomen van het gegabber? De Sunday Market biedt uitkomst. Iedere eerste zondag van de maand wordt de markt georganiseerd om als platform te dienen voor ontwerpers, kunstenaars en creatievelingen. Het spreekt voor zich dat je er ook wat lekkere versnaperingen zult tegenkomen. Open: Kanaalparade, Westergasterrein. Zondag 1 februari, 12.00 uur.