Sloterdijk valt af als plek voor erotisch centrum

Het terrein van club Thuishaven is een van de locaties die is onderzocht. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In Nieuw-West en West komt geen erotisch centrum met prostitutieramen als alternatief voor De Wallen. Burgemeester Halsema schrijft dat na onderzoek drie voorkeurslocaties zijn overgebleven: twee bij de RAI in Zuid en een op de NDSM-werf in Noord. 

Op een eerdere lijst stonden acht mogelijke plekken, waaronder twee in het gebied Sloterdijk (Nieuw-West) en een locatie in de toekomstige nieuwbouwwijk Haven-Stad (West). Deze gebieden zijn na een verkennend onderzoek afgevallen. 

Een deel van mogelijke locaties op Sloterdijk ligt volgens het onderzoek ‘gunstig’ ten opzichte van het station daar. “Maar door het ontbreken van woningen en een bezoekersgebied is Sloterdijk II minder geschikt als vestigingsplek voor het Erotisch Centrum. Sloterdijk II grenst aan relatief kwetsbare buurten in Nieuw-West”, zo staat er in het rapport. 

Het college van B en W wil met een nieuw erotisch centrum het aantal ramen op de Wallen verminderen. Dit om de overlast in de binnenstad terug te dringen en de positie van sekswerkers te verbeteren. Het college gaat nu verder overleggen met de stadsdelen Noord en Zuid.

DeWestkrant